- مازندران - چهار هنرمند آملی صنایع دستی تجلیل شدند

در نهمین آیین «هنر ماه»

چهار هنرمند آملی صنایع دستی تجلیل شدند

تاریخ 04 بهمن 1398 ساعت 10:55:07
منبع: واژه روز
کد خبر: 000281
نهمین مراسم قدردانی از هنرمندان صنایع دستی مازندران که با عنوان «هنر ماه» از سال 1396 توسط اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران برگزار می‌شود، دیروز با تجلیل از 4 هنرمند آملی در این شهر برگزار شد.
چهار هنرمند آملی صنایع دستی تجلیل شدند

به گزارش واژه روز، نهمین آیین قدردانی «هنر ماه» ویژه 4 هنرمند صنایع دستی شهرستان آمل شامل استادان «محمد محسنی» در رشته خراطی، «علی حیدری» در رشته نمدمالی، «نوروزعلی بابایی» در رشته لاک‌تراشی و «زهرا غریقی» در رشته لباس سنتی به خاطر سال‌ها خدمت در زنده نگه داشتن هنرشان و انتقال این هنر به نسل‌های آینده با حضور مسئولان میراث فرهنگی استان و تعدادی از مدیران آمل و چهره‌هایی از حوزه فرهنگ و هنر این شهرستان عصر دیروز برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران در این مراسم تاکید کرد که همه نهادها ودستگاه‌ها از جمله میراث فرهنگی وظیفه حمایت از صنایع دستی و دست‌ساخته‌های هنرمندان بومی را دارند، اما آنچه توان احیای این صنعت را دارد عزم خود هنرمندان است.

«سیف‌الله فرزانه» از صدور شناسنامه هنری برای حدود 8 هزار هنرمند صنایع دستی در مازندران خبر داد و گفت: از زمان آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون 3 هزار هنرمند صنایع دستی استان به کار بازگردانده شدند.

 این مسئول خاطرنشان کرد: بازآفرینی و حیات بخشی صنایع دستی منسوخ شده مازندران فقط با دست‌های هنرمندان فراموش شده در شهر و روستاهای استان ممکن است.

وی تصریح کرد: این که فکر کنیم حوزه‌های میراث فرهنگی و گردشگری بدون صنایع دستی می‌توانند پیشرفت داشته باشند و فعالیت کنند، اشتباه است و منجر خواهد شد که مسیر را اشتباه طی کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران با اشاره به فرصت‌های کم‌هزینه اشتغال‌زایی در بخش صنایع دستی خاطرنشان کرد: اشتغال‌زایی در بخش صنایع دستی نسبت به اشتغال‌زایی در بخش گردشگری هزینه کمتری دارد و لازم است که برای بهره‌مندی از بستر گردشگری ابتدا صنایع دستی را فعال کنیم.

فرزانه با تأکید بر این که صنایع دستی باید به چرخه اقتصادی واقعی و مناسب برسد، خاطرنشان کرد: رقم فروش سالانه محصولات صنایع دستی مازندران در حال حاضر حدود 15 میلیارد تومان است که قابل قبول نیست و باید افزایش یابد.

برپایی نمایشگاه صنایع دستی در مصلی

امام جمعه شهرستان آمل نیز در این مراسم تأکید کرد که هر دستگاه و نهادی در زمینه حمایت از هنرمندان صنایع دستی گام بردارد به مسئولیت و دین خود عمل کرده است.

حجت‌الاسلام «سید جلیل مرتضوی» برای حمایت از هنرمندان صنایع دستی، پیشنهاد داد تا در مصلای آمل نمایشگاه‌هایی برای عرضه محصولات صنایع دستی هنرمندان منطقه برگزار شود.

وی گفت: از همه هنرمندان شهرستان دعوت می‌کنم تا بدون پرداخت هزینه نمایشگاه فروش محصولات صنایع دستی را در مصلی برگزار کنند. درهای مصلای شهر به روی تمام هنرمندان باز است و هیچ محدودیتی برای تامین فضا وجود ندارد.

امام جمعه آمل اظهار کرد: مصلای شهرستان به خاطر تردد بالای مردم و قرارگیری در مرکز تجاری شهر برای فروش صنایع دستی جای مناسبی خواهد بود و هنرمندان می توانند با سازه‌های سبک در این محل نمایشگاه برپا کنند.

شهرستان آمل حدود 100 هنرمند صنایع دستی دارای شناسنامه هنری و بیش از هزار هنرمند صنایع دستی غیر رسمی دارد. نمدمالی، تولید لباس‌های سنتی و بومی مازندرانی، لاک‌تراشی و سفالگری از مهم‌ترین فعالیت‌های صنایع دستی در آمل محسوب می‌شود.

 

Bookmark and Share
نظر شما
پاسخ به:

Your Name Description

Your Email Description

Your Website Description

Your Comment Description

 

Parent Comment Description

وارد نمودن نامو ایمیل اختیاری می‌باشد.
آخرین مطالب
پوستر
عضویت در خبرنامه
logo-samandehi
سامانه جامع رسانه ها