- مازندران - تغییر صد در صدی؛ کارت قرمز مازندرانی‌ها به نمایندگان مجلس دهم

تغییر صد در صدی؛ کارت قرمز مازندرانی‌ها به نمایندگان مجلس دهم

تاریخ 04 اسفند 1398 ساعت 15:40:01
کد خبر: 000427
مازندرانی‌ها در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با تغییر صد در صدی ترکیب نمایندگان، بیشترین میزان تغییر در کرسی‌های متعلق به این استان در مجلس را طی ادوار انتخابات مجلس رقم زدند.
تغییر صد در صدی؛ کارت قرمز مازندرانی‌ها به نمایندگان مجلس دهم

واژه روز - اشکان جهان آرای : یازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی به پایان رسیده و با معرفی نامزدهای برنده در این انتخابات، ترکیب نمایندگان دوره یازدهم در حال مشخص شدن است.

از مدت‌ها پیش به دلیل رد صلاحیت تعداد قابل توجهی از نمایندگان مجلس دهم برای حضور در انتخابات مجلس یازدهم، این موضوع روشن بود که ترکیب نمایندگان مجلس یازدهم تغییراتی زیادی خواهد داشت. اما این تغییرات در برخی استان‌ها از جمله مازندران به شکل چشمگیری رخ داد.

مازندرانی‌ها در انتخابات مجلس دهم نیز تغییر چشمگیری در ترکیب نمایندگان ایجاد کرده بودند و 8 نماینده خود را در آن انتخابات تغییر دادند. البته در این دوره به دلیل رد صلاحیت‌ها و تغییر حوزه انتخابیه یکی از نماینده‌ها و انصراف یک نماینده دیگر شرایط کمی متفاوت بود.

هفت دوازدهم

مازندرانی‌هایی که دوم اسفند تعرفه‌های رأی خود را در 3 هزار و 80 صندوق انتخاباتی انداختند، از بین 128 نامزد نهایی حضور در مجلس یازدهم، باید مانند دوره‌های گذشته 12 نماینده انتخاب می‌کردند. از بین نماینده‌های دوره دهم مازندران 7 نفر در انتخابات مجلس یازدهم از حوزه‌های انتخابیه این استان باقی مانده بودند. «علی اسماعیلی» نماینده نور و محمودآباد، «عزت‌الله یوسفیان ملا» نماینده آمل پس از چهار دوره پیاپی حضور در مجلس و «محمد دامادی» نماینده ساری و میاندورود پس از دو دوره نمایندگی رد صلاحیت شدند. «علی نجفی خوشرودی» یکی از دو نماینده بابل در مجلس دهم نیز از حضور در انتخابات انصراف داد و «سید علی ادیانی» نماینده قائمشهر، جویبار، سوادکوه و سیمرغ در مجلس از حوزه انتخابیه تهران بخت خود را برای حضور در خانه ملت محک زد. به این ترتیب 7 نماینده از 12 نماینده مازندران در مجلس دهم بخت یک حضور دیگر در مجلس را داشتند. اما در اتفاقی بی‌سابقه در مازندران، هیچ کدام از نماینده‌ها نتوانستند به دوره بعدی مجلس راه پیدا کنند.

نتیجه انتخابات مجلس یازدهم در مازندران نشان می‌دهد که شهروندان این استان عمدتا از عملکرد نمایندگان خود در دوره دهم – دست کم نمایندگانی که در عرصه انتخابات این استان باقی ماندند - رضایت چندانی نداشتند. تا جایی که هیچ کدام از این 7 نماینده باقی مانده در رقابت انتخاباتی حتی رقابت نزدیک هم با نفرات برگزیده نداشتند.

85 هزار رأی کمتر

«علی‌اصغر یوسف‌نژاد» که دوره دهم با 116 هزار و 540 رأی رکورد رأی‌آوری در این حوزه انتخابیه را شکسته بود، با وجود عضویت‌اش در هیأت رئیسه مجلس و حضور پررنگی که در خانه ملت داشت، در این دوره با 85 هزار و 431 رأی کمتر نسبت به دوره دهم، 31 هزار و 109 رأی به دست آورد و پس از «منصورعلی زارعی»، «علی بابایی کارنامی»، «عالیه زمانی» و «عبدالرضا بابایی» از نظر تعداد آرا در رتبه پنجم فهرست نامزدها قرار گرفت. او ابتدا از حوزه انتخابیه تهران، ری و شمریانات در انتخابات مجلس یازدهم شرکت کرده بود و پس از مدتی حوزه انتخابیه خود را به ساری و میاندورود انتقال داد.

«حسین نیازآذری» که دوره‌های نهم و دهم را به عنوان نماینده بابل در مجلس حضور داشت نیز این دوره با افت استقبال همشهریان خود در انتخابات مواجه شد. آرایی که به نام نیازآذری در انتخابات مجلس نهم، دهم و یازدهم به صندوق ریخته شد، روند رو به کاهش آرای او را نشان می‌دهد؛ نیازآذری دوره نهم با 83 هزار و 174 رأی به عنوان نماینده اول بابل مجلس راه یافت. اما در انتخابات دوره دهم 59 هزار و 700 رأی کسب کرد تا همراه با «همت‌الله طاهرنژاد لدری» که 55 هزار و 200 رأی کسب کرده بود، به دور دوم انتخابات برود. او در دور دوم 63 هزار و 209 رأی کسب کرد و با 20 هزار رأی کمتر نسبت به دوره نهم پس از علی خوشرودی نجفی به عنوان دومین نماینده این حوزه انتخابیه راهی مجلس شد. روند رو به کاهش استقبال از او امسال چشمگیرتر شد و نیازآذری در انتخابات دوم اسفند فقط 22 هزار و 299 رأی به دست آورد در رتبه پنجم جدول نامزدهای بابل قرار بگیرد.

هر دوره 18 هزار رأی پایین‌تر

«قاسم احمدی لاشکی» که دوره نهم به حضور سه‌دوره‌ای «انوشیروان محسنی بندپی» از این حوزه انتخابیه در مجلس پایان داده بود، پس از دو دوره حضور در بهارستان، در سومین رقابت انتخاباتی‌اش این کرسی را به برادر نماینده دوره‌های ششم، هفتم و هشتم این حوزه در مجلس واگذار کرد. احمدی لاشکی دوره نهم 58 هزار و 968 رأی به دست آورد و محسنی بندپی را پس از 12 سال از مجلس‌نشینی کنار زد. او انتخابات دوره دهم را با 39 هزار و 986 رأی، یعنی حدود 18 هزار رأی کمتر نسبت به دوره نهم به سود خودش تمام کرد. احمدی در انتخابات مجلس یازدهم یک بار دیگر کاهش تقریبا 18 هزار رأی را تجربه کرد و با 16 هزار و 74 رأی نفر سوم این حوزه انتخابیه در انتخابات مجلس یازدهم شد. احمدی لاشکی نیز ابتدا از حوزه انتخابیه تهرانف ری و شمیرانات ثبت‌نام کرد و سپس حوزه انتخابیه‌اش را تغییر داد. از این حوزه انتخابیه «محمدعلی محسنی بندپی» با 24 هزار و 92 رأی به مجلس راه یافت.

«شمس‌الله شریعت‌نژاد» نماینده مردم تنکابن، عباس‌آباد و رامسر در مجلس دهم و میان‌دوره‌ای مجلس نهم نیز از نمایندگانی بود که نتوانست جایگاه نمایندگی خود را حفظ کند. او در انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس نهم با 51 هزار و 977 رأی برای یک دوره دو ساله وکیل مردم غربی‌ترین حوزه انتخابیه مازندران شد. شریعت‌نژاد در دوره دهم 46 هزار و 528 رأی به دست آورد و با حدود 5 هزار و 500 رأی کمتر نسبت به دوره نهم به مجلس رفت. اما در انتخابات مجلس یازدهم سقوطی پررنگ در انتخابات داشت و فقط 8 هزار و 623 رأی به دست آورد تا سومین نامزد از نظر تعداد آرا در این حوزه انتخابیه باشد. از حوزه انتخابیه تنکابن، عباس‌آباد و رامسر «سید شمس‌الدین حسینی» وزیر اسبق اقتصاد با 44 هزار و 973 رأی به بهارستان رفت.

یک دوره‌ای‌ها

«علی‌محمد شاعری» که در انتخابات مجلس دهم توانسته بود «احمدعلی مقیمی» را پس از دو دوره مجلس‌نشینی با 70 هزار و 403 رأی کنار بزند، این بار و در دومین رقابت انتخاباتی‌اش با افتی شدید در تعداد آرا مواجه شد و 28 هزار و 859 رأی به دست آورد که تقریبا نصف آرای به صندوق ریخته شده توسط شرق استانی‌ها برای رقیب او یعنی «غلامرضا شریعتی» است. شریعتی 57 هزار و 945 رأی کسب کرد.

«عبدالله رضیان» در انتخابات مجلس دهم از حوزه انتخابیه قائمشهر، جویبار، سوادکوه و سیمرغ توانست 62 هزار و 192 رأی کسب کند و بدون این که سابقه نمایندگی داشته باشد، بیشترین آرای این حوزه انتخابیه را در دوره دهم به دست بیاورد. اما در انتخابات مجلس یازدهم تعداد آرای او با کاهش استقبال بیش از 32 هزار و 500 نفری مواجه شد و پس از «کیوان مرادیان» با 61 هزار و 980 رأی و «کمال علیپور» با 57 هزار و 790 رأی در رتبه سوم انتخابات مجلس یازدهم از این حوزه انتخابیه قرار گرفت.

«ولی‌الله نانواکناری» نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در مجلس دهم نیز از نمایندگان شکست خورده در انتخابات دوم اسفند است. با این که برخی تحلیل‌گران انتخاباتی در مازندران پیش‌بینی می‌کردند او برای تکرار نمایندگی کار چندان دشواری در پیش ندارد، نانواکناری نتوانست برای دومین بار وارد بهارستان شود. او چهار سال پیش در نخستین تجربه انتخاباتی‌اش 39 هزار و 319 رأی به دست آورد و نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار شد. اما پس از چهار سال حضور در مجلس، نزدیک به 22 هزار نفر از تعداد طرفدارانش کم شد تا با 17 هزار و 603 رأی، دومین نامزد این انتخابات در بابلسر و فریدونکنار شود. از این حوزه انتخابیه «علی‌اصغر باقرزاده» با 30 هزار و 430 رأی به مجلس راه یافت.

هرچند شاید در صورت حضور 5 نماینده دیگر مجلس دهم در این دوره از انتخابات، این تغییر صد در صدی ممکن بود رخ ندهد و دست کم یکی از آن 5 نماینده از مازندران به مجلس یازدهم می‌رفت، اما در مجموع روند انتخابات در مازندران نشان می‌دهد که رضایت چندانی از عملکرد نمایندگان این استان در مجلس دهم وجود ندارد.

از 12 نماینده‌ای که برای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی توسط مازندرانی‌ها انتخاب شدند، 10 نماینده نخستین حضورشان در مجلس را قرار است تجربه کنند و فقط «علی کریمی» از حوزه انتخابیه بابل و «کمال علیپور» از حوزه انتخابیه قائمشهر پیشینه حضور در مجلس را دارند. از این نظر ترکیب نمایندگان مازندران در مجلس یازدهم، ترکیبی کاملا جدید است و از چهره‌های سنتی مجلس‌نشین مازندران خبری نیست.

 

Bookmark and Share
نظر شما
پاسخ به:

Your Name Description

Your Email Description

Your Website Description

Your Comment Description

 

Parent Comment Description

وارد نمودن نامو ایمیل اختیاری می‌باشد.
آخرین مطالب
پوستر
عضویت در خبرنامه
logo-samandehi
سامانه جامع رسانه ها