- مازندران - پیام‌های تسلیت مسئولان پس از درگذشت استاد انوشه

پیام‌های تسلیت مسئولان پس از درگذشت استاد انوشه

تاریخ 24 فروردین 1399 ساعت 12:49:09
منبع: واژه روز
کد خبر: 000599
تعدادی از مسئولان استانی و ملی با انتشار پیام‌هایی جداگانه درگذشت استاد «حسن انوشه» چهره نامدار و برجسته ادبیات ایران را تسلیت گفتند.
پیام‌های تسلیت مسئولان پس از درگذشت استاد انوشه

به گزارش واژه روز، پس از درگذشت دکتر «حسن انوشه» پژوهشگر تاریخ، زبان و ادبیات فارسی، دانشنامه‌نویس و سرپرست گروه نویسندگان دانشنامه ادب فارسی در روز 23 فروردین، چهره‌های فرهنگی و علمی زیادی درگذشت این پژوهشگر و فرهیخته اهل مازندران را تسلیت گفتند که در بین این پیام‌ها، پیام وزیر فرهنگ و ارشاد، استاندار مازندران و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران نیز دیده می‌شود.

«سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به مناسبت درگذشت استاد «حسن انوشه» نوشت:

«خبر درگذشت استاد حسن انوشه پژوهشگر تاریخ، زبان و ادبیات فارسی موجب تأثر و تأسف شد.

آن مرحوم که سرپرستی گروه نویسندگان دانشنامهٔ ادب فارسی را نیز بر عهده داشت یکی از مفاخر ایران‌شناسی در روزگار ما بود که کیمیای دانش و خرد را با فضیلت فروتنی و اخلاق مداری آراسته بود.

اینجانب درگذشت این چهره علمی و فرهنگی را به همه اهالی فرهنگ و ادب، شاگردان و علاقه‌مندان آن مرحوم و خانواده ایشان صمیمانه تسلیت می‌گویم و از درگاه ایزد متعال برای آن فقید سعید رحمت واسعه و برای بازماندگان صبر و شکیبایی آرزومندم.»

«احمد حسین زادگان» استاندار مازندران نیز در پیامی ضمن اشاره به اثرگذاری استاد انوشه در فرهنگ و ادبیات ایران، فقدان این چهره علمی را ضایعه‌ای بزرگ برای جامعه علمی کشور دانست و نوشت:

«خبردرگذشت استاد حسن انوشه چنان سنگین و جانسوز است که به دشواری به باور می‌نشیند.

استاد انوشه سرمایه‌ای از علم و فرهنگ و هنر ایران و مازندران، آخرین اثر از آثار ماندگارش، دانشنامه بزرگ مازندران را به جاى نهاد و با خاطرى آسوده از دیار خاک به افلاک کوچ کرد و ضایعه‌ای دیگر برای اهالی فرهنگ و هنر و اندیشه ایران و مازندران رقم خورد.

جامعه علمى و فرهنگى کشور گرچه دانشمند ارزشمند و تاثیرگذارى را از دست داده، اما آثار ماندگارش همیشه در یادها خواهند ماند.

درگذشت استاد حسن انوشه را به جامعه علم، فرهنگ و هنر و همه مردم مازندران تسلیت می‌گویم و برای این استاد گرانقدر عالی‌ترین درجات را از درگاه خداوند آرزو دارم.»

«غلامعلی حدادعادل» رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی هم در پیامی درگذشت «حسن انوشه»، چهره پیشکسوت زبان و ادبیات فارسی را تسلیت گفت و نوشت:

«درگذشت شادروان حسن انوشه مایهٔ تأثر و تأسف آشنایان و دوستداران آن مرحوم است. وی پژوهشگری پرکار بود که با تألیف و ترجمهٔ کتاب‌های فراوان میراث سودمندی از خود در زمینهٔ زبان و ادب فارسی در خارج از مرزهای ایران کنونی، و نیز در زمینهٔ تاریخ ایران، به جا گذاشت.

فرهنگستان زبان و ادب فارسی درگذشت ایشان را به اهل ادب و بازماندگان آن مرحوم تسلیت می‌گوید و برای وی از خداوند کریم آمرزش و آرامش روان مسئلت می‌کند.»

«سید رضا صالحی امیری» رئیس کمیته ملی المپیک و وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی هم با صدور پیامی درگذشت پژوهشگر و ادیب وارسته زبان و ادبیات فارسی را به ملت بزرگ ایران و جامعه فرهنگ و ادب کشور تسلیت گفت.

در متن این پیام تسلیت آمده است:

«درگذشت پژوهشگر و ادیب وارسته زبان و فرهنگ ادبیات فارسی، استاد حسن انوشه که عمر خود را در خدمت گسترش هر چه بیشتر و بهتر زبان فارسی و شناساندن آن به جهانیان سپری کرده بود بدون تردید ضایعه‌ای بزرگ برای کشور عزیزمان خواهد بود.

بزرگ مردی که سال‌ها سرپرستی گروه نویسندگان دانشنامه ادب فارسی را بر عهده داشت و سالیان سال از نزدیک شاهد بوده‌ام چگونه فروتنانه با سعی و کوشش خستگی‌ناپذیر خود تلاش نمود ضمن گسترش زبان فارسی، آثار و گنجینه‌ای ارزشمند برای ادبیات فارسی از خود به یادگار گذارد.

اینجانب درگذشت این ادیب وارسته و پژوشگر بزرگ زبان و ادبیات فارسی را به ملت بزرگ ایران، جامعه فرهنگ و ادب، شاگردان و علاقمندان آثار آن مرحوم و به ویژه خانواده ایشان صمیمانه تسلیت عرض نموده و از درگاه حضرت حق برای بازماندگان صبر و شکیبایی مسئلت دارم.»

«عباس زارع» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران نیز با انتشار پیامی ضایعه فقدان استاد انوشه را به اهالی فرهنگ و جامعه علمی و خانواده انوشه تسلیت گفت و نوشت:

«درگذشت استاد عالى‌قدر حسن انوشه موجب تألم و تأثر اینجانب و اهالى فرهنگ ایران و استان مازندران شد.
این نویسنده، پژوهشگر تاریخ و زبان و ادبیات فارسی عمر خود را در حوزه ایران‌شناسی و تاریخ و زبان و ادب فارسی صرف کرد.
دلدادگی به فرهنگ ویژگی ممتاز این استاد فرهیخته بود. او دلبسته فرهنگ بود؛ از سرزمین مادری‌اش تا قفقاز و آسیای میانه و شبه قاره هند.

عمری مجاهدت نمود تا گستره فرهنگی و حوزه تمدنی ادب فارسی را در گستره‌ای بزرگ‌تر از مرزهای سیاسی به نمایش بگذارد و از این رهگذر، ملل همجوار را پیوندی استوار بخشد.

سخت است که هم فراملی اندیشید و هم ملی و هم بومی و تنها او بود که به هر سه حوزه دلبسته بود و برای اعتلای آن کوشید.

دانشنامه مازندران آخرین کوشش ایشان و بیانگر عمق دلبستگی به سرزمین مادری است که در مراحل نهایی تدوین و انتشار قرار دارد و امید است با عزم همگانی به زیرو طبع آراسته شود.

علاوه بر تدوین دانشنامه مازندران «تاریخ ایران کیمبریج: از ظهور اسلام تا آمدن دولت سلجوقیان»، «تاریخ ایران کیمبریج: از سلوکیان تا فروپاشی دولت ساسانیان»، «تاریخ ایران کیمبریج: از آمدن سلجوقیان تا فروپاشی دولت ایلخانان»، «ایران و تمدن ایرانی، کلمان هوار» و ترجمه «ایران در سپیده دم تاریخ» برخی آثار به جامانده از این نویسنده است.

درگذشت این استاد بزرگ علم و فرهنگ را به جامعه فرهنگى و علمى کشور، به ویژه مازندران تسلیت گفته و از درگاه حق تعالی برای ایشان، طلب رحمت و مغفرت داریم.»

استاد «حسن انوشه» 23 فروردین پس از مدت‌ها جدال با سرطان در سن 76 سالگی در یکی از بیمارستان‌های تهران درگذشت. پیکر این چهره نامدار فرهنگ و ادبیات و تاریخ قرار است در قطعه نام‌آوران بهشت زهرا به خاک سپرده شود.

Bookmark and Share
نظر شما
پاسخ به:

Your Name Description

Your Email Description

Your Website Description

Your Comment Description

 

Parent Comment Description

وارد نمودن نامو ایمیل اختیاری می‌باشد.
آخرین مطالب
پوستر
عضویت در خبرنامه
logo-samandehi
سامانه جامع رسانه ها