- مازندران - احداث نخستین شهرک صنایع دستی و گردشگری کشور در رامسر در کش و قوس‌های اداری

احداث نخستین شهرک صنایع دستی و گردشگری کشور در رامسر در کش و قوس‌های اداری

تاریخ 15 تیر 1399 ساعت 13:41:30
منبع: ایرنا
کد خبر: 000810
احداث نخستین شهرک صنایع دستی و گردشگری کشور با توجه به ظرفیت بالای این صنعت و داشتن جاذبه‌های گردشگری شهرستان رامسر گرفتار کاغذبازی‌های اداری شده است.
احداث نخستین شهرک صنایع دستی و گردشگری کشور در رامسر در کش و قوس‌های اداری

به گزارش واژه روز به نقل از ایرنا، رییس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری رامسر ایجاد چنین زیرساختی در این شهرستان را به عنوان اتفاقی بزرگ به ویژه در حوزه برندسازی صنایع دستی برشمرد و افزود: مشابه این زیرساخت در شهری مانند اصفهان ایجاد شده و صنایع دستی در این شهر به برند تبدیل شده است.

«نادر سحر خیز» افزود: منطقه گاو رمک که محل ساخت این شهرک صنعتی می‌باشد چند بار مورد بازدید قرار گرفت و این منطقه به دلیل جاذبه‌های طبیعی و منحصر به فرد می‌توانست محل مناسبی برای حضور بی‌شمار مسافران و گردشگران باشد ضمن اینکه وجود خانه‌های قدیمی در این منطقه باعث رونق بوم‌گردی می‌شود.

به گفته وی، زمانی که زیرساخت بوم‌گردی در فضایی فراهم باشد به معنی این است که صنایع دستی، بازی‌های بومی محلی، تولیدات گردشگری، استند آپ‌ها، نواوری‌ها می‌تواند به صورت یک مجموعه در این ۲۲ هکتار رقم بخورد که به اعتقاد من چنین اتفاقی برای شکوفایی و تحول گردشگری، برندسازی صنایع دستی امتیاز بی‌نظیر است.

رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری رامسر با بیان اینکه به دنبال سرمایه‌گذار واقعی برای بهره‌برداری از این فضا هستیم افزود: با چند سرمایه‌گذار در این زمینه مکاتباتی انجام شد تا بتوان سرمایه‌گذاری که با توان مالی بتواند این مجموعه را راه‌اندازی کند ضمن اینکه برخی از سرمایه‌گذاران نمی‌خواهند هیچ هزینه‌ای انجام دهند و تنها به دنبال اطمینان خاطر از نحوه واگذاری زمین و مدت زمان واگذاری برای شروع این فعالیت هستند.

سحرخیز با بیان اینکه در این زیرساخت گردشگری به دلیل آنکه از عوامل بومی منطقه استفاده می‌شود درآمدزایی و اشتغالزایی چشمگیری برای بومیان منطقه به همراه خواهد داشت، افزود: به عنوان مثال منطقه لات محله رامسر تعداد زیادی بافنده خانم صنایع دستی برای عرضه محصولات خود در کنار خیابان حضور دارند چنانچه همین بافنده‌ها در مجموعه شهرک صنعتی قرار گیرند مانند یک موزه عمل می کند و محل توزیع خوبی برای عرضه محصولات باشند.

وی با بیان آنکه کار گردشگری تنها به عهده بومیان منطقه است و سرمایه‌گذار تنها متولی آن است در خصوص سرمایه‌گذاری بومی هم توضیح داد: تا این لحظه از بومیان منطقه کسی برای سرمایه‌گذاری به ما مراجعه نکرده ضمن آنکه مدیر عامل شهرک صنعتی در این مورد تصمیم گیرنده است، ضمن آنکه برای ما مهم آن است که توانایی مالی شرکت به اثبات برسد و چنانچه شرکتی با توان مالی کم این پروژه را شروع کند و به سرانجام نرساند ضرر بزرگی متوجه شهرستان می‌شود.

رییس اداره منایع طبیعی شهرستان رامسر هم در خصوص واگذاری زمین به شرکت شهرک های صنعتی مازندران توضیح داد: واگذاری زمین به این صورت است که منابع طبیعی زمین را در اختیار امور اراضی جهادکشاورزی قرار می دهد و آنها بر اساس قوانین عرصه را  به شرکت حقیقی و یا حقوقی واگذار می کند. وی با بیان اینکه عدم نهایی شدن واگذاری زمین به این شرکت به نقص مدارک بوده است،‌  توضیح داد: شرکت شهرک های صنعتی مازندران می‌بایست در موعد مقرر مدارک مورد نیاز را به کمسیون مربوطه ارائه می‌کردند که اینطور نشد و از آن زمان جلسه کمیسیون برای این منظور تشکیل نشد و در صورت ارائه مدارک لازم کمیسیون تشکیل جلسه خواهد داد.

همچنین مدیر عامل شهرک های صنعتی مازندران در خصوص چرایی مسکوت ماندن این طرح از زمان صدور مجوز و دلایل اخلال در روند اجرای آن توضیح داد: در زمان یکی از فرمانداران سابق در شهرستان رامسر مکاتباتی، بدون اطلاع ما و بدون آنکه رونوشتی برای ما ارسال شود با رییس وقت منابع طبیعی غرب استان مازندران نوشهر صورت می‌گیرد تا در این منطقه تجهیزات زباله سوز ایجاد کنند.

به گفته وی در ان زمان به دلیل آنکه زمین مورد نیاز برای استقرار تاسیسات زباله سوز را نداشتند و می‌خواستند تصمیماتی در این مورد بگیرند به این نتیجه رسیدند این منطقه و حتی بخشی از زمین شهرک را برای این کار اختصاص بدهند، بنابراین بدون اطلاع ما و بدون انکه رونوشتی برای ما ارسال شود از سوی مدیریت وقت منابع طبیعی غرب استان نامه ای مبنی بر اینکه این واگذاری ابطال شود در  سیستم انها ثبت می شود.

وی افزود: در حالی‌که این اقدام غیر قانونی بود زیرا واگذاری زمین از سوی یک فرد انجام نمی شود که در ادامه فردی بخواهد آن را ابطال کند ضما آنکه مجوز احداث شهرک صنعتی مصوبه هیت دولت و همچنین مصوبه وزارت صمت به عنوان شهرک تخصصی صنایع دستی و گردشگری دارا بود که با این حال این نامه بدون اطلاع ما و پنهانی در سیستم گذاشته شد و همین امر در روند کار اخلال ایجاد می کند.

موسوی گفت: زمانی که با مدیر کل میراث فرهنگی وقت و حتی معاون میراث فرهنگی کشور جلسه داشتیم، با چند سرمایه‌گذار نیز برای سرمایه‌گذاری هماهنگ کردیم که ناگهان در روند اجرای کار با چنین نامه ای خللی ایجاد شد و با این وجود نیروهای امور اراضی و شهرک های صنعتی حدود  یک سال گذشته به دنبال رفع این مشکل هستند تا روند واگذاری زمین از سوی منابع طبیعی طبق ضوابط قانونی انجام شود.

وی ادامه داد پس از اطلاع از این اقدام با هرگونه استقرار زباله سوز در این منطقه مخالفت کردیم  ولی با این حال شرکت شهرک‌های صنعتی با عزم راسخ و جدی به دنبال تاسیس شهرک صنایع دستی و گردشگری در رامسر است و امیدواریم پس از تصویب در کمیسیون مربوطه روند اجرایی واگذاری زمین با سرعت بیشتری انجام شود.

مدیر عامل شهرک های صنعتی مازندران توضیح داد چنانچه مشکل پیش آمده در منابع طبیعی غرب مازندران رفع شود،  در اولین فرصت فراخوان جذب سرمایه گذار با مجوز  سازمان میراث فرهنگی و گردشگری  در دستور کار قرار خواهد گرفت و مشکلی برای استقرار سرمایه گذاران وجود نداد.

موسوی اظهار امیدواری کرد که با همکاری جهادکشاورزی و منابع طبیعی این مشکل هر چه زودتر برطرف شود.

شهرستان ۸۰ هزار نفری رامسر یکی از پر بازدیدترین شهرهای مازندران به شمار می رود به طوریکه در فصل‌های گردشگری از حدود ۱۵ میلیون مسافر و گردشگر میزبانی می کند. به دلیل برخورداری از ویژگی های طبیعی، صنایع دستی، گردشگری سلامت و میراث تاریخی این شهرستان مجموعه ای کامل از  اهداف سفر را برای مسافران و گردشگران فراهم کرده است.

Bookmark and Share
نظر شما
پاسخ به:

Your Name Description

Your Email Description

Your Website Description

Your Comment Description

 

Parent Comment Description

وارد نمودن نامو ایمیل اختیاری می‌باشد.
آخرین مطالب
پوستر
عضویت در خبرنامه
logo-samandehi
سامانه جامع رسانه ها