گزارش تصویری از:
تولید شکر از نیشکر
تاریخ 04 دی 1401 ساعت 11:59:14
منبع: واژهروز
کد خبر: 002325
خاک مساعد مناسب رشد نیشکر:
نیشکرها در زمینهای مساعد و پر آب رشد و پرورش پیدا میکنند؛ چه بذرشان کاشته شده باشد و چه با قلمه به ثمر رسیده باشند.
در سرزمین ما ایران، در دو نقطه از کشور کاشت و برداشت نیشکر انجام میشود: یکی منطقه خوزستان (نیشکر خوزستان) در جنوب غربی کشور و دیگری مازندران در شمال (نیشکر مازندران).
هر دو منطقه خاک حاصلخیز و مناسبی داشته و آب کافی برای رشد چنین محصول آبدوستی را در اختیار دارند.
مراحل تولید شکر از نیشکر:
وقتی نیهای نیشکر به اندازه کافی قد کشید و درونش از قند انباشته شد، زمان آن است که کشاورز این محصول شیرین را برداشت کند که به این ترتیب است:
نیشکرها از درون نیزار خارج میشوند، برگها و زوایدشان زده میشود و پس از قطعه قطعه شدن، برای آبگیری درون دستگاه آبگیری قرار میگیرند.
فرایند آبگیری که تمام شد، عصاره به دست آمده را باید دو تا سه ساعت در دیگهای بزرگ مسی جوشاند تا غلیظ شود. در این مرحله، محتویات درون دیگها را مدام هم میزنند تا شیرهای که لحظه به لحظه در حال غلیظتر شدن است، نه ته بگیرد و نه سر برود. ضمن اینکه در همان همزدنها، به مرور تفالههای موجود در شیره هم روی ظرف میآید و میشود از شیره جدایشان کرد.
بعد از این مراحل، محصولی به دست میآید که شبیه حلواست؛ هم از جهت رنگ، هم از جهت شکل و قیافه، هم از جهت شیرینی و دلچسبی. این محصول حلوا مانند، شکر سرخ نام دارد و شامل ترکیبی است از یک قند به نام ساکارز و شیرهای به اسم ملاس.
بعد از اینکه عصاره غلیظشده، خنک و سفت شد، به قطعات کوچک تقسیم میشود و به مصرف میرسد.
آدرس کارخانه نیشکر:
استان مازندران، شهرستان بابلسر، بخش بهنمیر
منبع: واژهروز
