- مازندران - روز صدا، روز رادیو

روز صدا، روز رادیو

تاریخ 04 اردیبهشت 1400 ساعت 12:45:07
منبع: واژه روز
کد خبر: 001080
نخستین فرستنده عمومی رادیو در ایران به ساعت نوزده ۴ اردیبهشت ۱۳۱۹ در تهران با نام «رادیو تهران» گشایش یافت. از فردای آن روز برنامه‌های عادی رادیو آغاز شد و چون برنامه‌ها تنها در تهران قابل دریافت بود رادیو تهران نامیده می‌شد.
روز صدا، روز رادیو

در سال ۱۳۰۳ (۱۹۲۴)، وزارت جنگ مقدمات استفاده از بی‌سیم را فراهم کرد. در سال ۱۳۰۵ بی‌سیم به ایران وارد شد. از سال ۱۳۱۱ موسسات بی‌سیم توسعه‌پیدا کردند، که نهایتاً به ایجاد رادیو منتهی شد. هیئت وزیران روز ۲ مهر ۱۳۱۳ استفاده از رادیو را تصویب کرد و مقرراتی وضع شد که برای نصب آنتن و استفاده از رادیو اجازه وزارت پست و تلگراف و تلفن لازم بود. در سال ۱۳۱۶ مقدمات ایجاد مرکز رادیو به‌وسیله وزرات پست و تلگراف و تلفن فراهم و به‌دنبال این اقدام در سال ۱۳۱۷ سازمان پرورش‌افکار تأسیس شد. این سازمان دارای‌کمیسیون‌های مطبوعات، کیت کلاسیک، سخنرانی، نمایش‌های رادیویی و موسیقی بود.

در چهارم اردیبهشت ۱۳۱۹ نخستین فرستنده رادیویی در ایران در محل بی‌سیم در جاده قدیم شمیران افتتاح شد. از سال ۱۳۱۹ رادیو تهران در ۲۴ ساعت فقط ۸ ساعت برنامه اجرا می‌کرد که شامل اخبار، موسیقی ایرانی، گفتار مذهبی، فرهنگی، جغرافیایی و تاریخی بود. در سال ۱۳۲۲ رادیو تهران بخش دیگری به‌تعداد بخش‌های قبلی خود افزود و صبح‌ها نیز برنامه آن سه ساعت افزایش یافت. در سال ۱۳۲۴ برای روز‌های تعطیل نیز برنامه‌هایی‌مدون پخش می‌شد.

تاسیس رادیو در مازندران

رادیو ساری در استان مازندران، ۳۲ سال پس از تولد رادیو در ایران یعنی در هفدهم مهر سال ۱۳۴۹ با یک فرستنده یک کیلوواتی شروع به کار کرد. ابتدا شهر ساری و حومه را تحت پوشش قرار می‌داد و عمده برنامه‌های آن در قالب پخش خبر بود. از سال ۱۳۵۴ با نصب فرستنده پرقدرت ۱۰ کیلو واتی در خزر آباد ۸۵ درصد از شهر‌های استان زیر پوشش برنامه‌های صدا قرار گرفت.

در مردادماه سال ۱۳۷۵ شبکه پیام و در تیر ماه سال ۱۳۷۶ شبکه استانی صدای مرکز آغاز به کار کرد که به طور میانگین با ۱۴ ساعت تولید و پخش برنامه در روز با پوشش ۹۹ درصد در استان به فعالیت و امر برنامه سازی مشغول بوده است.

از سال ۱۳۹۰ صدای مازندران به عنوان نخستین رادیوی استانی در کشور ۲۴ ساعته شد و در حال حاضر برنامه‌های این شبکه به صورت شبانه روزی برای علاقمدان پخش می‌شود.

شبکهٔ مازندران هم‌اکنون از طریق فرستندهٔ نمک آبرود (چالوس) به صورت دیجیتال بر روی باند UHF کانال ۳۷ در مناطق پرجمعیت غرب مازندران و همچنین روی کانال ۲۴ فرستندهٔ سوردار (نور) و همچنین از طریق فرستندهٔ (شهید رجایی ( درازنو به صورت دیجیتال بر روی باند UHF کانال ۲۱ در مناطق وسیعی از استان‌های مازندران و گلستان قابل دریافت است. همچنین شبکهٔ استانی از طریق ماهواره‌های بدر و اینتل‌ست در سراسر ایران و خاورمیانه قابل دریافت و مشاهده است.

روابط عمومی صدا و سیما

Bookmark and Share
نظر شما
پاسخ به:

Your Name Description

Your Email Description

Your Website Description

Your Comment Description

 

Parent Comment Description

وارد نمودن نامو ایمیل اختیاری می‌باشد.
آخرین مطالب
پوستر
عضویت در خبرنامه
logo-samandehi
سامانه جامع رسانه ها