نگاهی به زندگی شهید«ولی صدرایی»

به گزارش واژه روز، «شهید ولی صدرایی» متولد سال 1336بود که در سال 1355« سن 19سالگی» در نیروی انتظامی مشغول به خدمت شد و دوره آموزشی درجهداری خود را در خرم آباد لرستان گذراند.
برادران شهید صدرایی ورزشکار بودند و معمولا وقت خود را با فوتبال و کشتی میگذراندند اما شهید صدرایی پسری ریزنقش، چابک و در عین حال جسور بود.
آنطور که تیمور عابدینی شورمستی پسرخاله و شوهر خواهرزاده شهید صدرایی تعریف میکند؛ شهید صدرایی در زمان حضور در جبهه هم به صله رحم معتقد بود و هنگام مرخصی به دیدار اقوام و دوستان میآمد.
وی ادامه میدهد: سطح معیشتی خانواده شهید صدرایی متوسط رو به پایین بود و به همین دلیل او تا پایه یازدهم رشته ریاضی که آن زمان افراد باهوش در این رشته درس میخواندند، تحصیل کرد و سپس به استخدام نیروی انتظامی درآمد.
عابدینی از 2ماه پیش از شهادت صدرایی میگوید که برای مرخصی به ساری آمده بود و همان چند روز فرصتی فراهم آورد تا با هم والیبال بازی کنند؛ آن زمان هنوز جنگ به صورت رسمی شروع نشده بود اما درحاشیه همان دیدارها گفته بود که عراق به پاسگاههای مرزی دهلاویه حمله کرده است و بزودی جنگ شروع میشود.
شهید صدرایی نخستین شهید نیروی انتظامی استان مازندران است که ۲۹ روز پس از آغاز جنگ تحمیلی در یک مأموریت پدافندی بر اثر اصابت مستقیم موشک در منطقه دهلاویه به شهادت رسید.
عابدینی ادامه میدهد: پس از شهادت صدرایی «ستوان فلاحی» که آن زمان فرمانده شهید بود درباره نحوه شهادت و به خاک سپردن او برای ما تعریف کرد و گفت که «ولی» بسیار شجاع و وطن پرست بود.
تیمور عابدینی
پس از پایان دفاع مقدس خانواده شهید و همرزمانش چند بار برای تفحص پیکرش به منطقه سوسنگرد رفتند اما موفق نشدند تا اینکه در سال 98 پس از سیلی که در منطقه آمده بود یک چوپان پیکرش را پیدا کرد.
در واقع پیکر شهید صدرایی پس از 39سال تفحص شد و درروز 14شهریور که مصادف با ماه محرم سال 98 بود همراه با برگزاری مراسم باشکوهی در روستای شورمست به خاک سپرده شد.
پسرخاله شهید صدرایی از شور و حال مراسم بدرقه پیکر شهید صدرایی میگوید که مانند همان اوایل جنگ باشکوه و استقبال مردم برگزار شد.
وی از قول نزدیکان شهید نقل میکند که شهید صدرایی در نامههای خود نوشته بود مجردی سخت است و برنامه داشت که در مرخصی بعدی به خواستگاری برود.
عابدینی از مظلومیت شهید صدرایی در زمان دفاع از مناطق مرزی میگوید که او و همرزمانش در برابر دشمنی که امکانات بسیاری نسبت به آنان داشت، میایستادند.
وی عقیده دارد که شهدا دستشان برای کمک به مردم باز است، همانطور که در آیات قرآن نوشته شده است « شهدا زندهاند» و ما میتوانیم در زندگی خودمان از شهدا کمک بگیریم.
به گزارش واژه روز، محل زندگی پدری شهید صدرایی در سروینه باغ ساری است که کوی شهید صدرایی نام گذاری شده است.
تهیه و تنظیم:نداکلائی
